Vesborg Fyr

Fyret, der ligger på Samsøs sydvestspids, er for mange et oplagt udflugtsmål. Det og den tilhørende Fyrmesterhuset blev opført i 1858 på den gamle borgbanke Visborg. Selve fyrtårnet er 19 m højt, men banken giver det en fokushøjde på 36 m. Herfra bydes der på en fantastisk udsigt over de indre farvande, hvilket har gjort området perfekt til placeringen af middelalderborgen Visborg, hvis volde og grave stadig ses.

Ved indgangen til Vesborg Fyr området finder du endvidere et lille krudthus. Dette blev brugt til opbevaring af de knaldpatroner, der tidligere benyttedes til at angive tågesignaler med. I dag danner krudthuset ramme om en lille udstilling om Samsøs fem middelaldervoldsteder, hvoraf Vesborg er det største.

Der er åbent hver dag kl. 11-18 fra 21. maj til 18. oktober 2020 i Krudthus og Fyrtårn. Entré til Fyrtårn: Voksne kr. 20 - Børn under 16 år kr. 10. Betaling: MobilePay eller kontant.


Ferieboliger ved Vesborg Fyr

Via Samsø Ferie kan der bookes ferieboliger ved det historiske Vesborg Fyr. Her byder Fyrmesterhuset fra 1858 på to smagfulde ferieboliger (stuen/2 dobbeltværelser og 1. salen/3 dobbeltværelser) med naturskøn beliggenhed og havudsigt så langt øjet rækker. Ligeledes ved Vesborg Fyr kan du booke Fyrassistentens Bolig (3 dobbeltværelser) og Udsigtspavillonen (en atmosfærefyldt feriebolig til to personer med en enestående panoramaudsigt).

Alle ferieboligerne er af høj standard, indeholder alle moderne fornødenheder og har kort gåafstand til strand og hav. Er du til afslappende ferie i naturskønne og historiske rammer, er ferieboligerne ved Vesborg Fyr således et oplagt bud – her vågner du til lyden af bølgernes skvulpen og historiens vingesus.

For nærmere info om alle vores ferieboliger – se www.vesborgfyr.dk eller send en mail til info@samsoe-ferie.dk.

Reference

"Tusinde tak for den dejligste weekend, hvor har vi nydt det. Her er så fantastisk, og vi kommer helt sikkert igen. Vi er et Ø-hold, der hvert år besøger en dansk ø. Dette år har været det bedste.
Kærlige hilsner fra os alle 6 og 1 hund i Ø-gruppen".

Kunde, Fyrmesterhuset 1. salen, september 2019

Reference

"Vi glæder os til næste gang, vi skal have miniferie i Udsigtspavillonen. Et helt fantastisk sted."Peter Broløs, gæst i Udsigtspavillonen, september 2019

Reference

"Endnu engang tusind tak for en helt vidunderlig uge i det gamle hus".Dorte Ravn Sørensen, gæst i Fyrmesterhuset stuen