Vesborg Fyr

Fyret, der ligger på Samsøs sydvestspids, er for mange et oplagt udflugtsmål. Det og den tilhørende Fyrmesterhuset blev opført i 1858 på den gamle borgbanke Visborg. Selve fyrtårnet er 19 m højt, men banken giver det en fokushøjde på 36 m. Herfra bydes der på en fantastisk udsigt over de indre farvande, hvilket har gjort området perfekt til placeringen af middelalderborgen Visborg, hvis volde og grave stadig ses.

Ved indgangen til Vesborg Fyr området finder du endvidere et lille krudthus. Dette blev brugt til opbevaring af de knaldpatroner, der tidligere benyttedes til at angive tågesignaler med. I dag danner krudthuset ramme om en lille udstilling om Samsøs fem middelaldervoldsteder, hvoraf Vesborg er det største.

Åbningstider: I 2024 er der åbent hver dag kl. 11-18 fra 23. marts til og med 3. november i Krudthus og Fyrtårn.
Entré (til fyrtårnet): Voksne kr. 30,-. Børn (under 16 år) kr. 20,-. Der kan betales med MobilePay eller kontanter.
Info: Færdsel i fyrtårnet og området generelt sker på eget ansvar. Færdsel er ikke tilladt før kl. 11 og efter kl. 18.


Ferieboliger ved Vesborg Fyr

Via Novasol kan der lejes ferieboliger ved det historiske og naturskønne Vesborg Fyr. Her byder Fyrmesterhuset fra 1858 på to smagfulde ferieboliger (stuen/2 dobbeltværelser og 1. salen/3 dobbeltværelser) med en unik beliggenhed og havudsigt så langt øjet rækker. Du kan også leje Fyrassistentens Bolig (6 sengepladser) eller Udsigtspavillonen - en lille atmosfærefyldt feriebolig (to personer i delt dobbeltseng) med en enestående panoramaudsigt).

Alle ferieboligerne er af høj standard, indeholder alle moderne fornødenheder og har kort gåafstand til strand og hav. Er du til afslappende ferie i naturskønne og historiske rammer, er ferieboligerne ved Vesborg Fyr et oplagt bud – her vågner du til lyden af bølgernes skvulpen og historiens vingesus. I samarbejde med Novasol glæder vi os til at byde dig velkommen til Samsø.

For info og leje af vores ferieboliger følg de fire links herunder:

Reference

"Tusinde tak for den dejligste weekend, hvor har vi nydt det. Her er så fantastisk, og vi kommer helt sikkert igen. Vi er et Ø-hold, der hvert år besøger en dansk ø. Dette år har været det bedste.
Kærlige hilsner fra os alle 6 og 1 hund i Ø-gruppen".

Kunde, Fyrmesterhuset 1. salen, september 2019

Reference

"Vi glæder os til næste gang, vi skal have miniferie i Udsigtspavillonen. Et helt fantastisk sted."Peter Broløs, gæst i Udsigtspavillonen, september 2019

Reference

"Endnu engang tusind tak for en helt vidunderlig uge i det gamle hus".Dorte Ravn Sørensen, gæst i Fyrmesterhuset stuen